Rennene‎ > ‎

2. Fossum

Velkommen til skicross på Fossum 4.2.2019


Oppdatert informasjon kommer når rennet nærmer seg.
 

I forbindelse med gjennomføring av rennet vil det bli foretatt enveisregulering av trafikken i området. Ankerveien vil bli enveisregulert fra krysset Ankerveien/Fossumveien til Listuveien ved Fossum Terrasse. Ankomst til P-plass Fossum skistadion vil således være fra Fossumveien og utkjøring vil være ved Listuveien. Omreguleringen vil bli skiltet. Velkommen!

 

Smøretips 
Smøretips for Fossum-rennet:
Glid: Swix CH6 eller tilsvarende hard blå hydrokarbon-glider. 

Feste (for de som ønsker å gå klassisk):
3-4 tynne lag Rode blå multigrade evt Swix V30 blå. Har man ikke disse funker Rode super extra eller Swix V40 blå ekstra også fint. Smør bare litt tynnere. 
Husk å fjerne gammel smøring og rubb opp festesonen med sandpapir.


Fossum ønsker velkommen til 2. renn i Naborunden.

Stilart: langrennscross i friteknikk (skøyting eller klassisk).

Rennet arrangeres av Fossum IF i deres flotte skistadion. 

Det er kafeteria og garderober/wc i klubbhuset til Fossum IF.

Det oppfordres til å betale med Vipps og kort i kafeen.

Bussrute 732 til Fossumbanen eller gratis parkering.

Om langrennscross: Langrennscross er fristil langrenn med innlagte "crosselementer" slik som kuler, porter, portaler (som man må passere under), osv. Langrennscross er GØY og gjør "voksenløyper" mer spennende. Norges Skiforbund har uttalt at de ønsker å få arrangert så mange langrennscross-renn som mulig. Dette fordi de mener det motiverer og inspirerer barn og unge, og skaper grunnlag for utvikling av tekniske skiferdigheter og skiglede. Den utfordringen har Naborunden tatt!

"Crosselementene" på Naborunden på Fossum blir satt opp for å sikre (1) at det skal være moro for barna; (2) at alle skal klare dem; og (3) at det ikke skal skape kø/ventetid. Ingen barn vil bli diskvalifisert for feil passering av "crosselementene", men vi regner selvfølgelig med at alle vil gjøre sitt beste for å passere på riktig måte. Fossum vil ha vakter langs løypa som vi bistå barn som ev. trenger det. Et detaljert løypekart finnes under. Ved endring I værforhold frem til renndagen tar vi forbehold om at det kan bli foretatt mindre justeringer av løypa. 

Vennligst merk at det dessverre ikke vil være mulig å prøve løypa på renndagen, selv ikke før første start. Dette fordi vi ønsker å gi alle de 1422 barna som skal gå rennet så gode forhold som mulig. Det vil settes opp en egen oppvarmingsløype, som kan benyttes før start.

I forbindelse med gjennomføring av rennet vil det bli foretatt enveisregulering av trafikken i området. Ankerveien vil bli enveisregulert fra krysset Ankerveien/Fossumveien til Listuveien ved Fossum Terrasse. Ankomst til P-plass Fossum skistadion vil således være fra Fossumveien og utkjøring vil være ved Listuveien. Omreguleringen vil bli skiltet. Velkommen!

 

Løypekart
Se kart under.

Comments