Historie

Hvordan startet dette skirennet ? Hva var ideen ?

Mikkel Kardel (som er dansk og kom til Norge i 1971 !) var i 1970-årene ”trener/instruktør” for de yngste i Readys langrennsgruppe. Han opplevde problemet med å opprettholde interessen/iveren fordi det i skirenn kun var premiering til de beste. Skuffelsen var ofte stor når resultatlistene kom opp og det normalt kun var premie til den første 1/3 del! ”Dette er helt feil politikk. I stedet for å stimulere skiinteressen skremmer man bort barn som evt. i moden alder ville blitt blant de beste. Barneidrett skal ikke skremme barna bort, men derimot stimulere til fysisk aktivitet ” var Mikkels oppfatning.

Mikkel tok problemet opp i Readys langrennsgruppe og foreslo at man sammen med noen naboklubber skulle arrangere barneskirenn med premie til alle deltakerne. Det ble umiddelbart positivt mottatt og det gikk invitasjon ut til Njård, Fossum, Røa, Sørkedalen og Heming til et møte i Readyhuset. Der ble det så vedtatt (etter et forberedende ”kjøkkenmøte” hjemme hos Kristin & Mikkel) å starte en serie på 3 uforpliktende barneskirenn vinteren 1977 under navnet NABORUNDEN. Regler ble diskutert og Per Arntzen fra Njård påtok seg arbeidet med å utarbeide dem skriftlig.

De tre rennene ble avholdt og ble en kjempesuksess. De første avslutningene med premieutdeling for alle ble avholdt i Readys gymsal. Da vandrepremien ble delt ut var begeistringen og brølet fra glade barn ved å løfte taket av salen. Det ble mye positiv omtale i dagspressen og klubbaviser samt positiv reaksjon fra krets og forbund. Naborunden var kommet for å bli og den ble år for år større og større. Flere andre klubber (også langveis fra!) ville være med, men kapasiteten var simpelthen sprengt ( det var før ”dataalderen”).

Detaljer framgår av diverse omtale i dagspresse og klubbaviser. 

Utklipp fra Mikkel og Kristin Kardels utklippsbok. Trykk på bildene så åpner de i større format.


Comments